De dirigent

André Cruz (Lissabon, 1988) speelt al vanaf zijn vijfde levensjaar piano, maar vanaf zijn negende heeft hij zijn tijd vooral aan solo- en koorzang besteed.

André CruzOp zijn zeventiende begon André als dirigent bij het Coro Staccato de Lisboa en sinds 2007 zingt hij bij het   Lisboa Cantat Coro Sinfónico. Op zijn achtiende is hij met zijn studie zang begonnen aan de Escola de Música do Conservatório Nacional in Lissabon. In 2008 werd hij uitgenodigd te zingen in de opera L'Elisir d'Amore van Donizetti. Sinds 2011 zingt André bij het Lisboa Cantat Coro de Câmara en hij is ook lid van het koor van het Calouste Gulbenkian Foundation.

André heeft deelgenomen aan Masterclasses Interpretation met de dirigenten Armando Vidal en João Paulo Santos. Momenteel studeert hij Koordirectie bij Rob Vermeulen aan het Utrechts Conservatorium en Zang bij Marcel Beekman. In Duitsland is hij lid van het EuropaChorAkademie, Bremen, waar hij in samenwerking met Prof. Joshard Daus actief is als vocaal coach in het Musikschule Bremen en bij het Brahmschor. Als dirigent heeft hij recent meegewerkt aan een project waarin de opera 'A Vingança da Cigana' van de Portuguese componist António Leal Moreira (1758-1819) de première beleefde.