Over het koor

De Amsterdamse Händel vereniging bestaat uit ca. 30 ervaren zangers. Het koor is in 2010 opgericht door Arjan van Dijk.

Wij repeteren wekelijks op de donderdagavond van 20 u - 22.30 u in de kapel van de OLVG (locatie Oost), Oosterpark 9 1091 AC Amsterdam

Wij zingen twee keer per jaar grotere en kleinere stukken van Händel, zijn tijdgenoten en muzikale erfgenamen in één van de mooie kerken die Amsterdam rijk is.

Van de zangers wordt verwacht dat zij

• koorervaring hebben en redelijk van blad kunnen lezen.
  • zelfstandig partijen kunnen instuderen, eventueel met hulp van de midifiles op de ledenpagina.
  • geen bezwaar hebben tegen een stemtest na twee repetities.

Heb je zin in een vocale uitdaging en wil je meezingen? Stuur dan een e-mail naar a.hv@live.nl met informatie over je ervaring als koorzanger.

André Cruz

Onze dirigent is André Cruz

De repetities worden begeleid door onze pianist Bart van Sambeek.

Het koor wordt financieel ondersteund door het Amsterdam Fonds voor de Kunst, maar we kunnen nog wel wat meer financiële ondersteuning gebruiken.